sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kuala Lumpur, Malesia

Korkeiden rakennusten katveessa

Pilvenpiirtäjä piirtelee pilviin

Malesiassa matkustaminen on sitten mukavaa. Langkawilta Cameron Highlandseille matkustimme VIP-tason bussilla kahdestaan ja meno kohti Kuala Lumpuria ei ollut yhtään sen heikkotasoisempaa. Saavuttuamme Kuala Lumpuriin tiistaina 15.2 hyppäsimme futuristiseen monorailiin ja jäimme pois keskellä suuren suurta kauppakeskusta. Ilman ensimmästäkään karttaa tai opastetta kesti tovin ennen, kuin löysimme tiemme ulos tästä Kaakkois-Aasian suurimmasta ostosparatiisista. Majoittauduimme näppärästi läheiseen hostelliin, joka kuumuudellaan ja hiostavuudellaan ylitti kaikki aikaisemmat kokemuksemme, venäläistä banjaa tietenkään lukuunottamatta. Huoneessa ei ollut ikkunaa tai edes minkäänlaista happireikää, josta hieman viileämmät ilmapartikkelit olisivat voineet tulla sisään taikka metaanikaasupäästöt paeta ulos. Aikamme Kuala Lumpurissa olisi likimain tasan kaksi päivää, joten pistimme höpinää töppösiin ja lähdimme kiertämään kaupunkia.


Hostellin iloiset portaat

Arkkitehtuurin suoria linjoja

Suunnistimme ensiksi Little India -nimiseen kaupunginosaan, missä paikan intialaistumista enää tuskin huomasi. Paria vaatturia ja intialaista putiikkia lukuunottamatta aluetta hallitsivat suurehkot ostoskeskukset. Emme ehtineet kävellä kuitenkaan kovin pitkään, kun valtava saderyöppy yllätti meidät. Juoksimme suojaan ososkeskukseen ja samassa hässäkässä kadotimme kartan. Päätimme jättää Little Indian taaksemme ja käänsimme askeleemme nyt horisontissa näkyvää tv-tornia kohti. Nousimme torniin vähän ennen auringonlaskua, jolloin saimme nähdä kaupungin muuttumisen päivänvalosta ilta-asuunsa.


Kevyin askelin

Repun sadesuoja toimii suihkumyssynä

Yön sininen hymy

Tv-tornin sisäänpääsylippu sisältää myös pääsyn viereiseen minieläintarhaan. Terraariossa lymyäville hämyheikeille oli koittanut juuri ruokahetki, joten satuimme "sopivasti" paikalle näkemään vastasyntyneiden hiirenpoikasten kitumisen ja elämänvalon päättymisen suurten hämähäkkien myrkkyjen lamauttamina. Pääsimme myös todistamaan taas eläinten kaltoinkohtelua; surusilmäinen apina katseli toivottomana tyhjyyteen pienessä häkissään toisten apinoiden purkaessa ylimääräistä energiaansa edestakaiseen riehumiseen.


Kylmä katse

Vieno hymy

Apea apina

Illan viimeiseksi uroteoksemme jäi lantustaa, retkitossut jo sauhuten, Kuala Lumpurin kuuluisimmalle nähtävyydelle eli Petronaksen kaksoistorneille.


Gotham City

Onnelliset yökiitäjät

Sininen sade

Vaikka Kuala Lumpur on miljoonakaupunki, ei ihmisiä tunnu olevan juuri missään. Seuraavana päivänä pyörimme likimain kaksistaan kaupungin suurimmassa ja lähes autiossa puistossa.


Kaupungin siluetti

Keinu nitisi liitoksistaan hieman painavampien elämän lapsien alla

Loppupäivän haahuilimme loputtoman suuressa kauppakeskuksessa, jonka sisälle oli rakennettu huvipuisto.


Jättimäinen rahantörsäyspaikka

Karkkiostoksilla

Linnanmäki Stockmannille!

Bling-Blong

Kolmantena päivänä suorimme kohti lentoasemaa ja palasimme Thaimaan kamaralle.


Kaupungin ylpeydenaihe: tynkärail

Asemilla etsitään kadonneita lapsia

Tuttu mainoslause

Laura ja Simo
Plussat ja miinukset Kuala Lumpurista:

+ paljon eri kansallisuuksia
+ erittäin rauhallinen kaupunki
+ hyvää ruokaa

- tylsähkö
- joukkoliikenteen yhteensopimattomuus
- hintava


Kiinalainen kaupunginosa Kuala Lumpurissa tarjosi tuttuja punaisia pallukoita

Kiinalainen pupu sanoo Nihau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti