maanantai 16. toukokuuta 2011

Vietnam [extra]

Vietnamin kootut selitykset

Veneretkellä Mekong-deltalla

Törmäsimme Vietnamissa olomme aikana välillä mitä uskomattomampiin selityksiin. Ohessa kaikista mieleenpainuneimmat:

- "Miksei tässä pizzassa ole juustoa?" -> "Siksi koska on ihmisiä, jotka eivät halua lihota." (totuus lienee se, että juusto on kallista)

ja jatkokysymys samaiselle pizzayrittäjälle:

- "Miksi tuossa ruokalistan kuvassa sitten on juustoa pizzan päällä?" -> "Ei se ole juustoa, se on kananmunaa." (kanamunaa? Luulimme erotavamme paljain silmin juuston ja kananmunan...)

- "Miksi tämä rannekoru maksaa 3x enemmän kuin viereisen kioskin täysin samanlainen?" -> "Tämän korun puuosat sisältävät yrttejä ja lääkeaineita, jotka hoitavat rannetta." (wau...jep jep)

- "Miksi tilatut vaatteet eivät ole vielä täällä?" -> "Tehtaalla on sähkökatkos." (ja samalla vaatturi otti kuitenkin uusia mittoja "tarkistusmielessä")

- Bussimatka maksaa oikeasti 20 000VND. Rahastajan kusetusyritys: "Bussimatka maksaa 10 000VND / 10 km ja matkan pituus on 40 km, eli yhteensä 30 000VND." (opettelisi edes laskemaan)

- "Miksei tätä voi ommella?" -> "Ompelukone on rikki." (todellisuudessa kauppias ei jaksa tehdä muutoksia tilaamiimme vaatteisiin)

- "Haluan nämä lahkeet pidemmiksi." -> "Ei, ne näyttävät noin hyviltä." (oikeasti pidennysvaraa ei ole, koska kangasta on säästetty)

- "Näissä kartoissa ei näy teitä" -> "Ei siellä ole teitä." (kyseessä koko Thaimaan piraatti-matkaopas ja niin huono painos, että teitä ei näy kartoissa vähäisen musteen vuoksi. Myyjän mukaan koko Thaimaassa ei siis ole teitä)

- "Mikä tähän karttaan merkitty "Uima-allas" on?" -> "Se on allas, jossa voitte uida" (... Ja kiitos tästä tyhjentävästä vastauksesta)


Laura ja Simo


Helpoin tapa välttää kaupustelijoiden ahdistelu on ignorointi. Kuvassa Laura on antaa mallisuorituksen kuinka suorittaa "tyhjä katse" kauppaneidon yrittäessä parhaita myyntikikkojaan rukouskynttilän myymiseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti