sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Helsinki, Suomi

Kansainväliset katumätöt stadin talvessa

Brasilialaista sapuskaa tarjolla

Suuret sankariseikkailijat Riku ja Tunna järjestivät meille ikuiseen parantumattomaan matkakuumeeseen sairastuneille satunnaisseikkailijoille mukavan piristyksen marraskuisen kaamoksen keskelle. Jo kulttimaineeseen nousseet miekkoset olivat perustaneet avustajineen ja kokkeineen kymmeneksi päiväksi ruokamaailman, jonne pimeän sään ja vesisateen vaivaamat kulinaristit pääsisivät hetkeksi pakoon väsyttävää arkea.

Illan meny

Itämainen valaisin

Suvilahteen vanhalle teurastamolle kellohalliin perustettu popup-ravintola oli loppuunmyyty jo ennen avaamistaan, eikä ihmekään. Paikka oli täydellinen katuravintolamaailman perustamiseen ja tunnelma oli todella kuin aasialaisella torilla. Mesta oli pimpattu viimeisen päälle peltikattoineen, valolamppuineen,  avokeittiöineen ja isoine pöytineen, johon mahtui kahdeksan iloista herkkusuuta samanaikaisesti. Ideana oli, että saman pöytäseurueen vieraisiin kanssaihmisiin sai tutustua vastoin suomalaisia tuppisuuperiaatteita. Taustalta kuului tuktukin pärinää, tööttäyksiä ja välillä kukkokin kiekaisi suuren maailman malliin. Haarukat ja veitset löytyivät tutusti muovisista koreista ja mikäli thaimaalaiseen rantatunnelmaan tahtoi päästä vielä syvemmälle sisään, kannatti baaritiskiltä hakea ”ämpäri, bucket” eli lasten hiekkaämpäriin kaadeltu viinamikstuuri jäillä.


Riku ja Tunna juonsivat koko illan tapahtumat

Riku ja Tunna ottivat vierailijat lämpimästi vastaan ja kehottivat rentoutumaan ja mielikuvitusmatkaamaan kauas pois kohti unimaailmaa. Kehotusta tehostivat savukoneiden tussaukset sekä rummun soittaja , jonka rytmit olivat ilahduttavaa kuunneltavaa ja siivittivät syömärit kohti Afrikan savanneja.


Sankarit ja satunnaisseikkailijat

Tulinen mangosalaatti

Sapuskamenyyn ideana oli tarjota maukasta katuruokaa maailman eri kolkista. Listalta löytyi intialaista, kaakkoisaasialaista, japanilaista ja brasilialaista murkinaa. Lisäksi jokaisesta ruokalajista sai vielä kasvisversion. Ruoat haettiin mad-seteleillä, joita kukin sai viisi kappaletta. Ruoka oli autenttista ja maukasta. Mausteissa ei oltu säästelty ja makuja oli yhdistelty raikkaasti.


"Makumatka maailman yrjöttävimpiin keittiöihin" ?

Gracias

MadFyrkkaa

Laura epäilee ötökän maistuvuutta

Kaveri maistui lopulta rapsakkaalta, suolaiselta ja rasvaiselta leffasnaksulta

Sankariseikkailijat eivät olleet unohtaneet tietenkään ohjelmistaan tuttuja erikoisherkkujakaan. Tarjolla oli friteerattuja ja maustettuja heinäsirkkoja sekä poikien omien sanojen mukaan ”tulikullia”. Tämä suuren sorkkaeläimen elin valmistettiin uteliaiden silmien edessä näyttävästi liekittämällä.


Liekittäjänä toimi herra ”nahkanaamari”

 
Jallutettu kanki

Simo nauttii kikkelistä täysin siemauksin

Munaa suussa - hymy kaukana

Baarista sai onneksi huuhteluaineet lerssin imeskelyn päätteeksi

Jälkiruoaksi tarjoiltiin makean tahmeaa riisiä ja tuoretta mangoa. Komistuksen sai hulauttaa alas makoisalla chai-teellä

Jos halusi olla ekologinen ja säästää paperia, oli vessassa mahdollisuus käyttää tuttua huljukuppia

Kaiken kaikkiaan nasta ilta. Kiitos jätkät!


Laura & Simo


2 kommenttia:

 1. Mainio esittely sankarimatkailijoiden ideasta.
  Ensi suksynä täytyy olla hereillä, kun slabat
  tulevat myyntiin.
  Hyviä kuvia !

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti kaikki messiin jos järkkäävät saman setin tulevina vuosina! Hyvää settii.

  VastaaPoista